Herfstconcert
Het herfstconcert, dat staat gepland voor 1 en 2 oktober 2022, is een gezamenlijk project van Voces Lauri en Collegium Altena. Beide koren staan onder leiding van dirigent Maarten van der Bijl. Dat schept een muzikale band, die we graag verder willen uitwerken.
De basis voor ons concert wordt gevormd door drie liederen van Marco Muilwijk, het Kyrie, Sanctus en Agnus Dei. Hij is, naast tenor in ons koor, ook een talentvolle componist en orchestrator met een masterdiploma van het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Onze dirigent Maarten heeft hier een aantal passende liederen van andere componisten bijgezocht. We zien ernaar uit om dit uitdagende concert in de woonplaats van Marco, Breukelen, te mogen uitvoeren als onderdeel van het concertprogramma van de Pauluskerk.
Op het gezamenlijke programma staan onder andere een dubbelkorig stuk van De Victoria, een stuk voor mannenkoor van Arvo Pärt en een stuk voor vrouwen van Poulenc. Andere stukken die wij samen zingen zijn van Pipelare, De Klerk, De Leeuw en Rheinberger. Collegium Altena zingt twee liederen van Barbieri en De Morales, terwijl Voces Lauri het Kyrie, Sanctus en Agnus Dei van onze eigen Marco Muilwijk inbrengt.